Roladki z chleba tostowego z parówkami + FILM

Roladki z chleba tostowego z parówkami + FILM

Dzisiaj polecam szybką w przygotowaniu przekąskę – roladki z chleba tostowego z parówkami.

Składniki

Nie podaję ilości( bo każdy może przygotować dowolną ilośc) tylko składniki potrzebne.

szynka szwarcwaldzka

ser żółty

parówki

chleb tostowy – u mnie pełnoziarnisty

jajko (jeżeli przygotowujemy większą ilość to dwa jajka)

sól

pieprz

jeżeli smażymy na patelni to olej

Wykonanie

Z chleba tostowego odcinamy skórki, a następnie wałkujemy. Dzięki temu kromki chleba stają się cieńsze i bardziej elastyczne przy zwijaniu. Na każda kromkę chleba kładziemy plasterek sera żółtego. Parówki przecinamy na szerokość chleba tostowego i zawijamy szynkę szwarcwaldzką.

Jajko roztrzepujemy doprawiamy sola i pieprzem. Każdą roladkę obtaczamy w jajku.

Ja gotowe roladki opiekałam we frytkownicy beztłuszczowej ok 15 minut w 190 stopniach. Ale jeżeli nie mamy to możemy podsmażyć na niewielkiej ilości na patelni.

Gotowe roladki podajemy na ciepło, ale również można podać na zimno.

Zostaw komentarz