Kotlety jajeczne z pieczarkami to pyszna i sycąca propozycja na bezmięsny obiad. Delikatne jajka łączą się z aromatycznymi, podsmażonymi pieczarkami, tworząc miękką i soczystą strukturę kotletów.

Składniki
- 200 g pieczarek
- łyżka masła
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- bułka tarta do obtaczania kotletów
- sól
- pieprz
- zielona pietruszka
- olej do smażenia
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i drobno pokroić.
Pieczarki umyć i drobno pokroić, podsmażyć na łyżce masła, doprawić sola i pieprzem.
Do pokrojonych jajek dodajemy podsmażone pieczarki, bułkę tartą, surowe jajko oraz pokrojoną zieloną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.

Z tak przygotowanej masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.