Kotlety jajeczne z pieczarkami

Kotlety jajeczne z pieczarkami to pyszna i sycąca propozycja na bezmięsny obiad. Delikatne jajka łączą się z aromatycznymi, podsmażonymi pieczarkami, tworząc miękką i soczystą strukturę kotletów.

Składniki

  • 200 g pieczarek
  • łyżka masła
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • bułka tarta do obtaczania kotletów
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka
  • olej do smażenia

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i drobno pokroić.

Pieczarki umyć i drobno pokroić, podsmażyć na łyżce masła, doprawić sola i pieprzem.

Do pokrojonych jajek dodajemy podsmażone pieczarki, bułkę tartą, surowe jajko oraz pokrojoną zieloną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.

 Z tak przygotowanej masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Zostaw komentarz