Pasztet z indyka

Pasztet z indyka

Dzisiaj polecam zapiekany pasztet z indyka.

Składniki

  • 700 g fileta z indyka
  • 200 g wątróbek drobiowych
  • 3 jajka
  • 2 bułki
  • 2-3 marchewki
  • szklanka mleka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Dzisiaj polecam pieczony pasztet z indyka.

Wykonanie

Wątróbki dokładnie oczyścić i ugotować. Filet pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości z marchewką, liściem laurowym i zielem angielskim.

Bułki namoczyć w ciepłym mleku,  następnie odcisnąć. Przestudzone mięso, wątróbki, marchewki oraz bułki zmielić . Do zmielonej masy dodać jajka doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Jeżeli masa jest zbyt gęsta podlać wywarem powstałym z gotowania mięsa.

Wyłożyć do keksówki i piec ok 90 minut w temperaturze 180 stopni.

Zostaw komentarz