Papryka faszerowana

Papryka faszerowana
Papryka faszerowana

Moja propozycja na dziś – papryka faszerowana.

Papryka faszerowana

Składniki:

6 papryk średniej wielkości
½ kilograma mięsa mielonego
3 woreczki ryżu (100g)
1 cebula
3 łyżki oleju
2 jajka
sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw

Wykonanie

Ryż ugotować i wystudzić. Paprykę odkroić delikatnie górę i usunąć gniazda. Cebulkę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Do ryżu dodać mięso mielone oraz cebulkę i wymieszać. Na koniec dodać jajka oraz przyprawy – doprawić do smaku. Tak wymieszanym farszem nadziewać papryki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać niewielką ilością wody, piec w piekarniku ok godziny (jeżeli wkładamy do zimnego piekarnika to piec ok 1 ½ godziny) w temperaturze 200oC.

Pobierz przepis

[download id=”11″]

5 thoughts on “Papryka faszerowana

Zostaw komentarz