Łosoś na parze ze szpinakiem
Moja propozycja na dziś to łosoś na parze ze szpinakiem.
Składniki:
500g fileta łososia
4jajka
200ml śmietanki łaciatej do zup i sosów
2łyżki siekanej pietruszki
pieprz kolorowy
2łyżki soku z cytryny
przyprawa do ryb
6 serduszek szpinaku mrożonego Frosta
Wykonanie:
Rybę podzielić na 2 kawałki, usunąć ości. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i kolorowym pieprzem. Jajka roztrzepać ze śmietaną dodać posiekaną natkę pietruszki. Filet łososia położyć w naczyniu do gotowania na parze (ja mam mały więc robiłam na dwa razy), polać jajkami wymieszanymi ze śmietaną, położyć szpinak i gotować na parze ok 10 minut.
ooo.. szpinak i łosoś-połączenie najlepsze! 🙂