Jajka z łososiem
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/01/jajka-7.jpg?resize=600%2C400)
Jajka z łososiem
Nie podaję ile sztuk jajek ani jakie proporcje innych składników, bo każdy robi taka ilość ile potrzeba.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/01/jajka-2.jpg?resize=600%2C400)
Składniki:
jajka
łosoś wędzony
majonez
papryka ostra
sól
koperek
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/01/jajka-4.jpg?resize=600%2C400)
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzone jajka obrać ze skórek, przekroić na pół i delikatnie wydrążyć żółtka, tak aby nie uszkodzić białek.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/01/jajka-8.jpg?resize=600%2C400)
Żółtka przetrzeć gęste sitko doprawić do smaku solą, papryka do smaku. Dodać majonez ale nie za dużą ilość aby można było masę wyciskać szprycą na białka.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/01/jajka-3.jpg?resize=600%2C400)
Na każde białko nałożyć szprycą masę z żółtek i położyć mały plasterek wędzonego łososia.