Truskawkowy deser

Truskawkowy deser

Dzisiaj polecam truskawkowy deser

Składniki na 3 porcje

  • 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów
  • 150 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 100 g truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
  • małe bezy
  • starta czekolada

Wykonanie

Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia.
Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji)
i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem,
przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę.
Na krem pokruszyć bezę, posypać startą czekoladą i udekorować pozostałymi truskawkami .
Deser podawać schłodzony.

Zostaw komentarz