Papryka faszerowana
Moja propozycja na dziś – papryka faszerowana.
Składniki:
6 papryk średniej wielkości
½ kilograma mięsa mielonego
3 woreczki ryżu (100g)
1 cebula
3 łyżki oleju
2 jajka
sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw
Wykonanie
Ryż ugotować i wystudzić. Paprykę odkroić delikatnie górę i usunąć gniazda. Cebulkę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Do ryżu dodać mięso mielone oraz cebulkę i wymieszać. Na koniec dodać jajka oraz przyprawy – doprawić do smaku. Tak wymieszanym farszem nadziewać papryki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać niewielką ilością wody, piec w piekarniku ok godziny (jeżeli wkładamy do zimnego piekarnika to piec ok 1 ½ godziny) w temperaturze 200oC.
Pobierz przepis
[Nie znaleziono pliku]
Muszę ją zrobić!:)
HEHE A JA DODAŁAM JESZCZE TRZY ŁYŻKI OLEJU DO FARSZU BO ŹLE ZROZUMIAŁAM I TEŻ DOBRZE WYSZŁO
Dzięki za skorzystanie z mojego przepisu, a smaczne były ?
PAPRYCZKI SĄ PRZEPYSZNE —— JADŁAM JE U SAMEJ WYKONAWCZYNI— ELA OBY TAK DALEJ
przepis super robiłam z mężem bardzo smaczne