Dzisiaj poleca muffinki z ciasta francuskiego z owocami.
Składniki:
Ciasto francuskie
Ulubione owoce
Cynamon
Ciasto francuskie możemy użyć gotowe, lub można przygotować samemu. Aby samemu przygotować, trzeba zarezerwować klika godzin, gdyż jest bardzo pracochłonne (można przygotować dzień wcześniej), ale naprawdę warto. Jest smaczniejsze niż kupne.
Poniżej przedstawiam krótki film jak samodzielnie można przygotować ciasto francuskie.
Wychodzi dość duża porcja, ale można podzielić na mniejsze porcje i zamrozić.
Wykonanie
Ciasto francuskie tniemy na paski 1,5 cm szerokie X 10 cm długie. Zwijamy w papilotkach, pomiędzy zwinięcia wkładamy jabłko a na wierzch borówki i truskawki. Na koniec posypać cynamonem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 15-20 minut.
Życzę udanego wypieku i smacznego.