Szybko, smacznie i zdrowo

Danie główne Obiad Sałatki

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

–  moja propozycja na dziś.

 

Składniki:

1 główka młodej kapusty

1 pęczek szczypiorku

1 pęczek zielonej pietruszki

1 pęczek koperku

3 łyżki oleju

200 g boczku do wytopienia

sól, pieprz do smaku

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, lekko posolić i dusić na oleju. W razie potrzeby podlać wodą. Gdy kapusta zmięknie dodać pokrojony koperek, szczypiorek, i zieloną pietruszkę. Dokładnie wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Boczek drobno pokroić i wytopić na suchej patelni. Gdy boczek będzie już dobrze wypieczony, osączyć na ręczniku papierowym. Osączony boczek połączyć z kapusta i doprawić do smaku.

Zobacz również

2 komentarze

  1. uwielbiam młodą kapuchę! 🙂
     

  2. Moje smaki – pyszna!

Zostaw komentarz

%d bloggers like this: