Składniki:
25dag różyczek brokułów
35 dag makaronu
1 puszka fasoli
25 dag pomidorków koktajlowych
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka tuńczyka w oleju
sól, pieprz
Wykonanie:
Różyczki brokułów oczyścić i sparzyć w osolonym wrzątku. Wyjąć je, zahartować zimną wodą i odstawić do ocieknięcia.
Makaron ugotować al. dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolę przełożyć na sitko i dobrze osączyć z zalewy. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na pół. Cebulę oraz czosnek obrać. Cebulę pokroić w ósemki, a czosnek w plasterki.
Olej z tuńczyka wlać na patelnię i zeszklić na nim cebulę oraz czosnek. Dołożyć fasolę, brokuły oraz pomidorki i podsmażyć. Na koniec wrzucić makaron i tuńczyka. Całość podgrzać, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
uwielbiam makaronowe dania, a jeszcze w towarzystwie tak pysznej brokuły i czerwonego pomidorka 😀 Z rybą, to już danie pełnowartościowe! Super, ciekawi mnie wygląd bo zdjęcie mi się nie wyświetla, ale ja już wiem, że to jest pyszne!
bardzo lubię takie mixy:) fajnie, że z tuńczykiem:)
Warzywa z patelni to ja jadam najczęście i w różnych wydaniach.
Bardzo lubię takie makaronowe kombinacje 🙂
Bardzo lubię, takie makaronowe obiadki:)
Zdjęcie mi się nie ładuje 🙁 Ale juz sam przepis i składniki sprawiają, że cieknie ślinka. 🙂
Cud. Zdjęcie było i zniknęło. Już poprawione.