Dzisiaj polecam domową kostkę rosołową wraz z filmem.
Często dla wzmocnienia smaku potrawą możemy dodać małą kostkę warzyw i przypraw. Polecam wszystkim wypróbować.

Składniki:
Warzywa
- 3 średnie marchewki
- por (biała i jasno zielona część)
- pietruszka korzeń
- ½ selera
- cebula
- 2 ząbki czosnku
Zioła i przyprawy
- 2 listki laurowe
- łyżeczka suszonego lubczyku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 czubate łyżki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- ¼ łyżeczki kurkumy
- ¼ łyżeczki słodkiej papryki
Dodatkowo
- szklanka wody
- 2 łyżki masła

Wykonanie:
Warzywa oczyszczamy, obieramy i rozdrabniamy za pomocą tarki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, po czym dodajemy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek i razem przez chwilę smażymy. Gdy czosnek z cebulą będą już podsmażone dodajemy resztę warzyw i wszystko dokładnie mieszamy.