Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu + FILM

Krokiety z mięsem
Dzisiejszy wpis nie tyle dotyczy pomysłu na posiłek ile jest wskazówką jak zrobić ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.

Większość  osób które robi krokiety ma ten sam problem, a mianowicie że placki podczas zwijania pękają. Metodą prób i błędów, oraz zbierania różnych opinii wśród znajomych i chyba udało mi się zrobić ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.

Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu

 

 

Przepis na ciasto naleśnikowe

Gdy już upieczemy naleśniki możemy, dodawać swoje ulubione nadzienie. Ja wszelkiego rodzaju krokiety zawsze jem z barszczem czerwonym do picia.

Zawsze robię krokiety z mięsem i kapustą z grzybami, a może są jeszcze inne rodzaje farszów?

29 thoughts on “Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu + FILM

  1. Ja polecam z kapustą, grzybami i cebulą. Przepyszne są także z ugotowanym na twardo jajkiem, grzybami i serem. 🙂

  2. moj ulubiony farsz:  starte na drobnych oczkach i podsmazone z cebulka pieczarki a do tego pasztetowa. wymieszac dosolic dopieprzyc i zawijac pycha 🙂

  3. Polecam. Przrpis świetny, udał się, naleśniki faktycznie nie pękają nie przypalają się i świetnie odchodzą od patelni. Jak

  4. Krokiety robilam pierwszy raz w zyciu i ciasto naprawde super!! Zwijalo sie bez kruszenia, czy lamania. Przy obtaczaniu w jajku i bulce tartej tez wszystko sie trzymalo. Dziekuje za przepis 🙂

  5. Najlepsze krokiety są z "pozostałości" po rosole 😀 Oddzielamy mięso od kości, wyciągamy warzywa i dodajemy je do mięsa. Potem przepuszczm wszystko przez maszynke i farsz jest przepyszny 😉

     

  6. Nawet jak się naleśnik przypalił to ciasto nie pękało przy zawijaniu krokieta. Świetny przepis. Dziękuję 🙂

  7. marny przepis! pierwszy raz naleśniki wyszły mi takie, że rozpadały się i był problem z przeżuceniem ich na drugą stronę. Nie polecam

  8. Chcę powiedzieć że przepis na naleśniki jest rewelacyjny! Właśnie je zrobiłam i jestem zachwycona,po raz pierwszy żaden naleśnik mi się nie porwał.Pieką się cudownie i nie trzeba dodawać na patelnię oleju ani smarować słoninką.Jeżeli ktoś pisze że przepis do niczego to znaczy że ma tak dwie ręce do gotowania i takiej osobie nawet woda się przypali.Jeszcze raz gratuluje wspaniałego przepisu 🙂

    1. Dzięki. Bardzo mi miło że wyszły ci dobre naleśniki. Przyzanm się że mi też pare razy popękały naleśniki. Ale w rozmowie ze znajomymi dowiedziłam się, że to niby od tego że po upieczeniu a przed zwijaniem dawałam naleśniki do lodówki. Ale czy to prawda trudno powiedzieć.

  9. To najlepsze ciasto na naleśniki jakie kiedykolwiek robiłam, a wypróbowałam naprawdę wiele przepisów. Naleśnik nie pęka przy zawijaniu, jest cieniutki i bardzo delikatny w smaku. Dziękuję za wspaniały przepis!

  10. Faktycznie przepis świetny, obawiałam się tej gorącej wody i wlewałam ją z duszą na ramieniu, ale niepotrzebnie, naleśniki wyjatkowo delikatne, świetnie się pieką bez dodatku tłuszczu i to  od pierwszego naleśnika, idealne

Zostaw komentarz