Składniki :
1 kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
2 średnie pomidory
koperek
szczypiorek
2 średniej wielkości ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno pokroić, delikatnie posolić i odstawić na chwilę, aby kapusta zmiękła. Kukurydzę osączyć, pomidory i ogórki pokroić w kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku.
Dzisiaj mojej młodej robiłam sałatkę z kapusty pekińskiej do szkoły – bo zaczęła myśleć o wiośnie i diecie;-) Chętnie spróbuję Twojej, tak dla urozmaicenia:-) Pysznie się zapowiada:-)
ooo.. znana i lubiana! Ale akurat u mnie w domu podaje się bez majonezu, skropioną tylko sokiem z cytryny i olejem 🙂
Ale z majonezem też mi się podoba! 😀
ja podaję różnie, raz z majonezem a raz nie, a za każdym razem jest pyszna:)