Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Pyszna sałatka makaronowa z tuńczykiem, idealna na letni obiad lub kolację, pełna smaków dzięki dodatkom takim jak papryka, kukurydza, oliwki i cebula, a całość skropiona delikatnym sosem majonezowym i posypana świeżymi ziołami.

Składniki

  • 200 g makaronu z zielonego groszku
  • puszka tuńczyka w oleju
  • mała puszka kukurydzy
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • zielone oliwki
  • 3 ogórki konserwowe  lub kilka malutkich
  • pęczek szczypiorku
  • papryka
  • kiełki
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Wykonanie

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki pokroić w drobne kawałeczki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, i również pokroić na drobne kawałeczki. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie składniki razem połączyć doprawić do smaku solą, pieprzem. Jak jest za mało oliwy z tuńczyka lub jej nie lubimy doprawić oliwą (ja żyłam oliwy smakowej, czosnek i papryka) .

Zostaw komentarz