Moja propozycja na dziś – patera serowo-jabłkowa
Składniki na 4 porcje
40g sera żółtego
3 soczyste słodkie jabłka
1 czerwona papryka
1 mała puszka mieszanki kukurydza z groszkiem
pęczka natki pietruszki
po 1 łyżce posiekanego kopru i szczypiorku
pieprz, papryka, sól do smaku
2-3 łyżki majonezu
Wykonanie:
Kukurydzę z groszkiem odsączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Jabłka umyć (nie obierać ze skóry), pokroić w grube plastry, gniazda nasienne wyciąć. Ser pokroić w kostkę.
Warzywa wymieszać z serem, majonezem i przyprawami. Posypać pokrojonymi ziołami.
Sałatkę podawać na krążkach jabłkach.
Ciekawa przystawka 🙂
Świetny pomysł
Wygląda zjawiskowo! 🙂
Świetny pomysł ! 🙂
efektowne i zaskakujące! 🙂
Świetny pomysł i pyszna sałatka!
Świetnie podana 🙂
ciekawy sposób podania 🙂 dawno tu nie zaglądałam przez nawał obowiązków.
Apetyczna przystawka
Muszę koniecznie spróbować bo prezentuje się doskonale:)