Małe kanapeczki

Małe kanapeczki

Dzisiaj polecam małe kanapeczki na jeden kęs.

Małe kanapeczki można podać na zwykłym pieczywie tostowym białym lub ciemnym. Moje kanapeczki są przygotowane na pieczywie ciemnym.

Przygotowałam trzy pasty z białego twarogu. Jeżeli mamy twaróg imperial to nie trzeba przepuszczać przez praskę, natomiast zwykły twaróg radziła bym zmielić.

Ser wymieszać z solą pieprzem i niewielką ilością śmietany lub mleka ( łatwiej będzie nam dekorować). Do pierwszej pasty dodajemy do smaku słodką lub ostra paprykę w proszku. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej czerwony kolor można dodać niewielką ilość pasty pomidorowej. Do drugiej pasty dodajemy curry i kurkumy (radziła bym powoli dodawać bo są to ostre przyprawy).

Pieczywo wyciąć w kółka lub małe kwadraty, trójkąty według własnego uznania, na każdy kawałek pieczywa położyć listek sałaty (pod sałatę można posmarować masłem ale nie koniecznie). Na sałatę workiem cukierniczym z ozdobna tylką wyciskać masę serowa i udekorować według uznania

  • Na kanapeczki użyłam:
  • wędzonego łososia
  • wędliny
  • jajko gotowane na twardo
  • kolorowe papryki
  • rzodkiewka
  • koperek
  • ser żółty
  • granat
  • żurawina
  • kolorowe pasty twarogowe

Przygotowanie kanapeczek zajmuje wiele czasu ale naprawdę watro się poświęcić , aby podać coś wyjątkowego na nasz stół.

Zostaw komentarz