Dzisiaj polecam małe kanapeczki na jeden kęs.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_4855.jpg?resize=600%2C398)
Małe kanapeczki można podać na zwykłym pieczywie tostowym białym lub ciemnym. Moje kanapeczki są przygotowane na pieczywie ciemnym.
Przygotowałam trzy pasty z białego twarogu. Jeżeli mamy twaróg imperial to nie trzeba przepuszczać przez praskę, natomiast zwykły twaróg radziła bym zmielić.
Ser wymieszać z solą pieprzem i niewielką ilością śmietany lub mleka ( łatwiej będzie nam dekorować). Do pierwszej pasty dodajemy do smaku słodką lub ostra paprykę w proszku. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej czerwony kolor można dodać niewielką ilość pasty pomidorowej. Do drugiej pasty dodajemy curry i kurkumy (radziła bym powoli dodawać bo są to ostre przyprawy).
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_4771.jpg?resize=600%2C402)
Pieczywo wyciąć w kółka lub małe kwadraty, trójkąty według własnego uznania, na każdy kawałek pieczywa położyć listek sałaty (pod sałatę można posmarować masłem ale nie koniecznie). Na sałatę workiem cukierniczym z ozdobna tylką wyciskać masę serowa i udekorować według uznania
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_4834-1.jpg?resize=600%2C400)
- Na kanapeczki użyłam:
- wędzonego łososia
- wędliny
- jajko gotowane na twardo
- kolorowe papryki
- rzodkiewka
- koperek
- ser żółty
- granat
- żurawina
- kolorowe pasty twarogowe
Przygotowanie kanapeczek zajmuje wiele czasu ale naprawdę watro się poświęcić , aby podać coś wyjątkowego na nasz stół.