Krokiety z mięsem + FILM

Krokiety z mięsem

Dzisiaj polecam krokiety z mięsem.

Mamy problem jak wykorzystać mięso pozostałe z rosołu, można z nich przygotować krokiety. Proste w wykonaniu, a mięso z rosołu wykorzystane.

  • Składniki na ok 12 naleśników :
  • 1/4  litra mleka
  • 350 g mąki
  • 30ml oleju
  • 2 jajka
  • 1/4 litra gorącej wody (przegotowanej)

Wykonanie

Mleko, jajka i mąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni.

Mięso obrać z kości i zmielić przez maszynkę, dodać zarumienioną cebulę  na oleju, sól, pieprz do smaku.

Zwijać w upieczone placki. Zwinięte krokiety obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Zostaw komentarz