Dzisiaj polecam krem russel- czyli krem maślany , który możemy użyć do dekorowania i przekładania tortów, ciast tortowych oraz rolad.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2020/12/krem--1024x576.jpg?resize=640%2C360)
Składniki:
- 250 g masła
- 2 jajka
- 110g cukru
- 10 g cukru wanilinowego
Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą), tak aby masa zwiększyła swoja objętość 2-3 krotnie.
Masło utrzeć na pulchną masę, ucierając tłuszcz dodawać partiami przestudzona masę jajeczna i ubijać , aż powstanie pulchny kem.
Gotowy krem możemy barwić barwnikami, kakao, lub roztopioną czekoladą ale nie gorącą. Do białego kremu można dodać ulubiony likier lub mocny napar kawowy.