Warzywa na parze są pyszne i szybko się je robi. Często tak przyrządzam, ale jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl, że można tak coś prostego tu umieścić.
Cukinia w tym roku mi obrodziła, natomiast marchewkę mam w wersji mini.
Doskonale smakowała przyrządzona na parze z cukinią.
Cukinię myję, kroję na słupki. Marchewkę obrać, pokroić w słupki. Pokrojone warzywa ugotowałam w parowarze, po ok 15 minutach, posypać świeżo mielonym pieprzem i solą.
czasami zapomina się o takich prostych przepisach, dlatego warto je wstawiac dla przypomnienia a i pomoc mogą początkującym 🙂
Prosto i zdrowo, i lekka kolacja gotowa 🙂
Moje marchewki też są w tym roku w wersji mini. Chyba to wina pogody. Fajne połączenie.
Dobry pomysł na cukinię, bardzo apetyczne zdjecie 🙂
Ja też uwielbiam warzywa na parze, niestety obecnie mój parowar został w domu rodzinnym ;(
Mmmm… To jest to na co akurat miałam ochotę:) Bałam się, czy 15 min starczy dla marchewek, bo nigdy jeszcze ich na parze nie robiłam. Okazało się, że w zupełności starczy:) do tego posypałam ziołami prowansalskimi, pieprzem i odrobiną soli.