Dzisiaj polecam proste w przygotowaniu ciasto twarogowe z jabłkami i musli.

Składniki
2 jajka
100g cukru
16 g cukru wanilinowego
150 g jogurtu naturalnego
50 ml mleka
150 g twarogu
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jabłka
100 g tropikalnego musli
cukier puder do obtoczenia jabłek i posypania ciasta

Wykonanie
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. W osobnej misce rozetrzeć biały ser z jogurtem naturalnym i mlekiem. Do roztartego białego sera dodać ubite jajka z cukrem. Następnie proszek do pieczenia mieszamy z mąką. Mąkę przesypujemy do mokrych składników.
Jabłka umyć, osuszyć. Pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Ćwiartki delikatnie ponacinać.
Formę o wymiarach ok 24X24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Na tak przygotowaną formę wyłożyć połowę ciasta, posypać musli i przykryć pozostałym ciastem. Jabłka powciskać w ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.