Małe bezy na jeden kęs.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2021/02/IMG_5322.jpg?resize=600%2C413)
Składniki
- 4 białka (ok 150g) w temperaturze pokojowej
- 280 g drobnego cukru
- Dodatkowo różowy barwnik
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2021/02/IMG_5339.jpg?resize=600%2C400)
Wykonanie
W suchej misce białka ubijać białka na sztywno, następnie małymi porcjami dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać barwnik lub pozostawić białe.
Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
![](https://i0.wp.com/elawkuchni.pl/wp-content/uploads/2021/02/IMG_5346.jpg?resize=600%2C390)
Piekarnik nagrzać do temperatury 100 stopni i piec bezy ok 2 ½ godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Gotowe bezy mona przechowywać w szklanych pojemnikach ok miesiąca.
Moje niestety nie przetrwały do następnego dnia.