Składniki 4-6 porcji:
4 żółtka
¼ szklanki cukru
250 g sera Mascarpone
1 szklanka mocno posłodzonej kawy ekspresowej
185 g biszkoptów
50g koniaku lub grappy
2 łyżki kakao
Wykonanie:
Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogiel mogiel. Gdy żółtka będą utarte na gładka masę dodać stopniowo marscapone i dalej ubijać na gładką puszystą masę. Do kawy dodać koniak. W głębokim naczyniu układać warstwami nasączone kawą biszkopty i krem.
Wstawić do lodówki na 3 godziny przed podaniem posypać kakao.
Ja robiłam wersję bez alkoholu, też był smaczny.
takie tiramisu to ja rozumiem! 🙂
Prawdziwe, podane w pucharku, om.. 🙂
Doskonały deser
Oj, zjadłabym:) Poproszę troszkę.
pyszności:) dawno nie robiłam.
Lubię tiramisu. A to jest pięknie podane. Wygląda mega – apetycznie.
Pyszności
Tiramisu to jeden z moich ulubionych deserów. Mniam!
Wow, rewelacyjnie podane <3