Szybko, smacznie i zdrowo

Boże Narodzenie Desery Przekąski

Śniegowe bałwanki z migdałów

Migdałowe bałwanki
Migdałowe bałwanki

Poprószył już śnieg i pojawiły się pierwsze bałwanki

Składniki na 10 sztuk:

10 dag migdałów mielonych
15 dag  mleka w proszku
20 dag cukru
2 łyżki
2 łyżki oleju
szczypta kakao, czerwony barwnik spożywczy

Wykonanie:

Cukier puder wymieszać z migdałami i mlekiem w proszku. Dodać miód i olej. Zagnieść jednolitą masę.

Ja w celu zwilżenia bardziej masy przełożyłam masę do miski z lukru i ją dokładniej wymieszałam. Miska była dokładnie  wyczyszczona z lukru i masa bardziej się kleiła.

Zobacz również

4 komentarze

  1. Jakie prześliczne 🙂

  2. genialny pomysł!:)

  3. Bałwanki sa śliczne:)

  4. Świetny pomysł 🙂

    Jeśli masz ochotę, zapraszam do udziału w konkursie na moim blogu ściśle powiązanym ze słodkimi, świątecznymi wypiekami 🙂

Zostaw komentarz

%d bloggers like this: