Poprószył już śnieg i pojawiły się pierwsze bałwanki
Składniki na 10 sztuk:
10 dag migdałów mielonych
15 dag mleka w proszku
20 dag cukru
2 łyżki
2 łyżki oleju
szczypta kakao, czerwony barwnik spożywczy
Wykonanie:
Cukier puder wymieszać z migdałami i mlekiem w proszku. Dodać miód i olej. Zagnieść jednolitą masę.
Ja w celu zwilżenia bardziej masy przełożyłam masę do miski z lukru i ją dokładniej wymieszałam. Miska była dokładnie wyczyszczona z lukru i masa bardziej się kleiła.
Jakie prześliczne 🙂
genialny pomysł!:)
Bałwanki sa śliczne:)
Świetny pomysł 🙂
Jeśli masz ochotę, zapraszam do udziału w konkursie na moim blogu ściśle powiązanym ze słodkimi, świątecznymi wypiekami 🙂