Sałatka ziemniaczana

Lato smakuje najlepiej w prostych połączeniach. Dziś mam dla Was moją ulubioną sałatkę ziemniaczaną z chrupiącą rzodkiewką i ogórkiem kiszonym — klasyka, która nigdy nie zawodzi. Lekka, świeża i idealna na grilla, piknik albo szybki lunch. Zobaczcie, jak łatwo ją przygotować.

Składniki

  • 4-6 ziemniaków ugotowanych ze skórką, obranych po ugotowaniu
  • 4 duże ogórki kiszone
  • pączek rzodkiewek
  • szczypior
  • koper
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

Ziemniaki dobrze umyć i ugotować ze skórką. Przestudzone ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę.

Jajka ugotować, przestudzone obrać i również pokroić w grubszą kostkę.

Ogórek kiszony obrać ze skórki, również pokroić w grubszą kostkę wraz rzodkiewką.

Do sałatki dodajemy dużo kopru i szczypiorku, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Przygotowanie sosu

Ostrą musztardę wymieszać z majonezem, dodać czosnek granulowany oraz sól i pieprz.

Zostaw komentarz