Lato smakuje najlepiej w prostych połączeniach. Dziś mam dla Was moją ulubioną sałatkę ziemniaczaną z chrupiącą rzodkiewką i ogórkiem kiszonym — klasyka, która nigdy nie zawodzi. Lekka, świeża i idealna na grilla, piknik albo szybki lunch. Zobaczcie, jak łatwo ją przygotować.

Składniki
- 4-6 ziemniaków ugotowanych ze skórką, obranych po ugotowaniu
- 4 duże ogórki kiszone
- pączek rzodkiewek
- szczypior
- koper
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 2 łyżki majonezu
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz
Wykonanie
Ziemniaki dobrze umyć i ugotować ze skórką. Przestudzone ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Jajka ugotować, przestudzone obrać i również pokroić w grubszą kostkę.
Ogórek kiszony obrać ze skórki, również pokroić w grubszą kostkę wraz rzodkiewką.
Do sałatki dodajemy dużo kopru i szczypiorku, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Przygotowanie sosu
Ostrą musztardę wymieszać z majonezem, dodać czosnek granulowany oraz sól i pieprz.