Dzisiaj polecam sałatkę warstwową- tort z ziarnami bio mix sałatkowy Polskie Młyny
Składniki
opakowanie BIO MIX SAŁATKOWY POLSKIE MŁYNY
jeden woreczek ryżu
200 g fileta kurczaka (średni)
6 średnich ogórków konserwowych
mała puszka kukurydzy
majonez
8 plasterków salami
2 jajka
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, olej
Wykonanie
Ryż ugotować i ostudzić. Filet z kurczaka pokroić na małe kawałeczki posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
Rant cukierniczy lub boki tortownicy (jeżeli tortownice mamy większa to musimy zwiększyć ilość użytych składników x2).
Na spód kładziemy ugotowany przestudzony ryż, na to dajemy podsmażonego kurczaka, cienka warstwę majonezu. Na majonez dajemy pokrojone w kostkę konserwowe ogórki, Następnie układamy jajka pokrojone w kostkę oraz ponownie cienką warstwę majonezu. Ostatnią warstwą jest salami pokrojone w drobną kostkę. Na koniec dajemy cienką warstwę majonezu.
Każdą warstwę delikatnie solimy i pieprzymy.
Górę naszego sałatkowego tortu przystrajamy mieszanka BIO MIX SAŁĄTKOWY POLSKIE MŁYNY, która zawiera w swoim słonecznik 40%, dynie 40% oraz szałwię hiszpańską 20%. Cała mieszanka zawiera aż 24 g błonnika .
Polecam również zajrzeć do sklepu internetowego, gdzie można nabyć produkty, które nie są dostępne w sklepach. https://www.skleppm.pl/