Czasem najprostsze składniki potrafią stworzyć naprawdę efektowną przekąskę. Małe sakiewki z chleba tostowego z kremowym serkiem, delikatnym wędzonym pstrągiem i chrupiącym ogórkiem konserwowym to świetny przykład na to, jak w kilka minut przygotować coś smacznego i eleganckiego. Idealnie sprawdzą się na imprezę, spotkanie z przyjaciółmi albo jako drobna przekąska do lampki wina. Są lekkie, wygodne do jedzenia i pięknie prezentują się na stole – a ich smak na pewno zaskoczy Twoich gości.

Składniki
- Chleb tostowy
- Kremowy serek śmietankowy
- Wędzony pstrąg
- Małe ogóreczki konserwowe
- Koperek
- sałata
Wykonanie
Każdą kromkę chleba tostowego wałkujemy wałkiem aby był bardziej elastyczny. Przecinamy na pół (robiąc dwa trójkąty). Brzegi spinamy wykałaczką i podpiekamy w piekarniku. Piekarnik nagrzewany do 180 stopni i podpiekamy ok 10 minut lub w air fryer. Jak sakiewki będą zarumienione odstawiamy do przestudzenia. Z przestudzonych sakiewek wyciągamy wykałaczki i faszerujemy.
Sakiewki napełniamy kremowym serkiem śmietankowy, na serek dajemy kawałek zielonej sałaty, małego ogórka konserwowego oraz wędzonego pstrąga.