Byłam dzisiaj doglądnąć moją działkę, Nie miałam wiele ostatnio okazji tam zaglądać (bo jest za miastem), a tam wyrosły już patisony. Nie bardzo wiem co z nic zrobić więc proszę o radę, może ktoś ma sprawdzone przepisy chętnie skorzystam.
Zdjęcie nie jest najlepszej jakości, bo jest robione telefonem.
Można patisona dodać do leczo ale bez pestek lub upiec placki 🙂
Pierwszy raz na oczy widzę coś takiego! Ale baaajer 🙂
Poszukam, to dam znać ;D
można z nich zrobic placuszki, nadziewać mięsem lub kaszą, zrobić leczo 🙂
Nawet znalazło się na necie trochę tych przepisów:)
http://kuchnia.takieproste.pl/smazone-patisony/
http://www.gotujmy.pl/patison-faszerwany-kasza,przepisy,196469.html
http://www.gotujmy.pl/patisony-nadziewane-miesem-i-pieczarkami,przepisy,176418.html
http://allrecipes.pl/przepis/6500/kotlety-z-patisona.aspx
i inne 🙂
Dziękuję za przepisy, coś wybiorę.
Ale uroczy! Można go ugrillować i zrobić z nim sałatkę :]
Lubię faszerowane patisony…takich żółtych jeszcze nie jadłam, też posiałam w tym roku…ale na razie nie doczekałam się plonów…zazdroszczę:)