Pasta rybna z twarożkiem + FILM

Pasta rybna z twarożkiem + FILM

Dzisiaj polecam pastę rybna z twarożkiem.

Wędzona makrela jest najchętniej spożywana ryb, ma ona wiele korzyści zdrowotnych, z których nie zdajemy sobie sprawy. Makrela jest rybą tłustą, dzięki czemu zawiera między innymi kwasy omega-3, a wędzenie dodaje jej wyrazistego smaku i aromatu.

Składniki na 4 porcje
  • średnia makrela ok 150 g
  • 140 g sera twarogowego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • szczypior
  • sól
  • pieprz
  • oraz do posypania 2-3 kiszone ogórki pokrojone w drobną koskę
Przygotowanie

Z makreli usuwamy wszystkie ości i skórę, a następnie rozdrabniamy widelcem. Twaróg na również rozdrabniamy widelcem, wkładamy do wysokiego naczynia dodajemy śmietanę oraz majonez. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem.

Przygotowaną pasta smarujemy pieczywo, i posypujemy drobno pokrojonym kiszonym ogórkiem.

Zostaw komentarz