Pancakes

Pancakes

Dzisiaj polecam smakowite pancakes, które można podać z różnymi dodatkami jak syrop klonowy, świeże owoce czy bita śmietana. Pancakes te są idealne na leniwe weekendowe śniadania lub jako słodka przekąska w ciągu dnia.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 75 g masła
  • 3  płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • ulubione owoce

Wykonanie:

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Jajka roztrzepać i połączyć z mlekiem i stopionym przestudzonym masłem.

Do mokrych składników dodać suche i wszystko razem wymieszać aby składniki dobrze połączyły.

Smażyć na suchej patelni nie przywierającej na złoty kolor.

Zostaw komentarz