Małe przekąski z chleba tostowego

Małe przekąski z chleba tostowego

Dzisiaj polecam małe przekąski z chleba tostowego. Można je przygotować w wielu różnych wariantach, dodając składniki takie jak ser, szynka, pomidory, czy salami. Wystarczy pokroić chleb tostowy na małe kawałki, nałożyć ulubione dodatki i zapiec w piekarniku lub na patelni grillowej. Takie przekąski są idealne na spotkania z przyjaciółmi, imprezy czy jako szybki i smaczny posiłek w ciągu dnia.

Nie podaje ilości użytych składników, bo każdy może przygotować dowolna ilość.

Składniki

  • chleb tostowy
  • keczup
  • salami
  • papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • tarty ser żółty

Wykonanie

Każdą kromkę chleba tostowego (ja użyłam chleba pełnoziarnistego) przecinamy na pół ( na trójkąty). Każdy trójkącik smarujemy keczupem, na keczup układamy dowolne dodatki (ja użyłam salami, paprykę czerwoną, kukurydzę oraz pomidorki koktajlowe) wszystko posypujemy tartym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym w temp. 180 stopni przez ok 12 minut.

Małe przekąski z chleba tostowego można podawać na ciepło lub na zimno.

Zostaw komentarz