Krem Russel

krem russel

Dzisiaj polecam krem russel – czyli krem maślany, który możemy użyć do dekorowania i przekładania tortów, ciast tortowych oraz rolad. Ten delikatny i puszysty krem, wykonany z najwyższej jakości masła i cukru, idealnie nadaje się również do nadziewania babeczek oraz jako dodatek do różnego rodzaju deserów. Można go łatwo zabarwić na różne kolory, co czyni go idealnym wyborem na przyjęcia oraz uroczystości. Warto spróbować różnych wariantów smakowych, dodając do podstawowego przepisu na przykład wanilię, czekoladę lub owoce.

Składniki:

  • 250 g masła
  • 2 jajka
  • 110g cukru
  • 10 g cukru wanilinowego

Wykonanie

Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą), tak aby masa zwiększyła swoja objętość 2-3 krotnie.

Masło utrzeć na pulchną masę, ucierając tłuszcz dodawać partiami przestudzona masę jajeczna i ubijać , aż powstanie pulchny kem.

Gotowy krem możemy barwić barwnikami, kakao, lub roztopioną czekoladą ale nie gorącą. Do białego kremu można dodać ulubiony likier lub mocny napar kawowy.

Zostaw komentarz