Kotlety siekane

Kotlet siekany to proste i smaczne danie z drobno posiekanego mięsa, wymieszanego z cebulą, jajkiem i przyprawami. Smażony na patelni na złoty kolor, jest soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Świetnie sprawdza się jako danie obiadowe.

Składniki

  • 500 g fileta
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g sera żółtego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  •  olej do smażenia

Wykonanie

Filet z kurczaka pokroić na małe kawałeczki, cebulę również drobno pokroić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pietruszkę drobno posiekać. Dodać jajko, mąkę i przyprawy oraz tarty ser, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Zostaw komentarz