Kotlet siekany to proste i smaczne danie z drobno posiekanego mięsa, wymieszanego z cebulą, jajkiem i przyprawami. Smażony na patelni na złoty kolor, jest soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Świetnie sprawdza się jako danie obiadowe.

Składniki
- 500 g fileta
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sera żółtego
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia

Wykonanie
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałeczki, cebulę również drobno pokroić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pietruszkę drobno posiekać. Dodać jajko, mąkę i przyprawy oraz tarty ser, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.