Jajecznica na śniadanie – propozycja na dzisiaj.
Składniki na dwa kwiatki:
2 jajka
2 plasterki szynki
½ łyżeczki masła
szczypta soli
Wykonanie:
Masło rozpuścić na patelni, jajka roztrzepać w salaterce i połączyć z szynką pokrojone w drobną kostkę. Do rozpuszczonego masła wlać jajka, smażyć aż do ścięcia się jajka co jakiś czas mieszając.
Gotową jajecznicę podawać ze szczypiorkiem, sałata i pomidorem, jest o wiele smaczniejsza.
genialnie podana;) Zawsze wiesz jak coś zaprezentować-zwykła jajecznica a tak kusi;)
jak pięknie podana 🙂
Pięknie podana:)
pyszna, jaka szkoda, że nikt nie lubi, u mnie mogą tonami jeść:)
Jajecznicę jadam raz na jakiś czas. Koniecznie muszę zmiksować jajka żeby białko bylo mało wyczuwalne. Najbardziej lubię z szynką lub pieczarkami.