Szybko, smacznie i zdrowo

Obiad Sałatki

Zasmażana czerwona kapusta

Zasmażana czerwona kapusta
Zasmażana czerwona kapusta
Czerwona kapusta
Czerwona kapusta

Składniki:
1 mała kapusta
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz ocet winny

Wykonanie:

Kapustę obrać ze wierzchnich liści i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę  drobno pokroić. Do garnka wlać oliwę, przełożyć kapustę i cebulę i dusić co chwila mieszając i podlewać wodą aby się nie przypaliła. Gdy będzie miękka przyprawić do smaku przyprawami. Podawać na ciepło.

Zobacz również

4 komentarze

  1. pyszna klasyczna sałatka, idealna też do mielonych lub schabowych:)

  2. lubię czerwona kapustę, ma bardzo fajny smak i genialnie pasuje do obiadu 🙂

  3. UWIELBIAM TAKĄ SAŁATKĘ! 🙂 POZDRAWIAM

  4. szczerze przyznam, że nie przepadam za ananasem, ale taką sałatke chyba bym spróbowała 😉

Zostaw komentarz

%d bloggers like this: