Sałatka na szybko zamiast obiadu do pracy.
Składniki:
1 woreczek ryżu
2 filety pstrąga wędzonego
4 średnie ogórki konserwowe
1 czerwona cebula
2 łyżki majonezu
2 jajka
sól, pieprz do smaku
odrobina słodkiej papryki w proszku (jeżeli lubicie na ostro może być ostra)
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Ryż ugotować i wystudzić.
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półkrążki. Ugotowane jajka obrać, pokroić w grubszą kostkę. Wystudzony ryz przełożyć do miski dodać ogórki, cebulę, jajka oraz rozdrobniony filet pstrąga. Doprawić do smaku, dodać majonez i dokładnie wymieszać.
robię podobną z tuńczykiem, ale jeszcze dodaję kukurydzę, a ogórki kiszone 🙂
wow.. ta sałatka to strzał w dziesiątke- na pożywną kolację, na pożywne śniadanie.. 🙂