Dzisiaj polecam przekąskę z ciasta francuskiego – rogaliki z serkiem i łososiem. Rogaliki te są idealne na każdą okazję, zarówno na przyjęcia, jak i na codzienną przekąskę. Łatwe w przygotowaniu, a zarazem eleganckie i smaczne, z pewnością zachwycą wszystkich gości. Możesz je podać zarówno na ciepło, jak i na zimno, co czyni je bardzo wszechstronną przekąską. Smak delikatnego ciasta francuskiego, połączony z kremowym serkiem i soczystym łososiem, tworzy niezapomnianą kompozycję smaków. Spróbuj sam i przekonaj się, jak proste i pyszne mogą być domowe rogaliki!
Składniki
Nie podaje ilości jakiej użyła , bo każdy może przygotować dowolna ilość porcji
- ciasto francuskie
- serek śmietankowy
- sałata
- rzodkiewka
- ogórek
- łosoś
- koperek
- żółtko do posmarowania ciasta francuskiego
Wykonanie
Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąty i i zwijamy rogaliki. Każdy rogali smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni i pieczemy ok 12-15 minut.
Upieczone i wystudzone rogaliki przecinamy na pół smarujemy serkiem śmietankowym i dodajemy ulubione dodatki.
Poniżej przedstawiam film jak samodzielnie przygotować ciasto francuskie.