Pęczak z grzybami
Składniki:
½ litra grzybów leśnych
1łyżka masła
1 pęczek pietruszki zielonej
1 pęczek szczypiorku drobnego
sól, pieprz
2 woreczki kaszy pęczak
ok. ½ l bulionu (może być z kostki rosołowej, ja miałam rosół wołowy)
Wykonanie:
Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Grzyby pokrojone (ja przed zamrożeniem miałam pokrojone), podsmażyć ma maśle. Gdy będą już podsmażone dodać pokrojona pietruszkę i szczypiorek. Następnie dodać ugotowany pęczak i podlać bulionem. Wszystko chwile poddusić aż wszystko dokładnie się wymiesza. Doprawić solą i pieprzem.
pęczak jest cudowną kaszą, w połączeniu z grzybami- mniaaam! 🙂
Elu, cieszę się że Ciebie zainspirowałam 🙂 Twoja wersja równie pyszna 🙂