Dzisiaj polecam pastę rybną z twarożkiem, która jest doskonałą opcją na lekką i zdrową przekąskę. To połączenie delikatnego smaku ryby z kremowym twarożkiem tworzy idealną harmonię smaków. Pasta rybna z twarożkiem jest nie tylko smaczna, ale również bogata w białko i Omega-3, co czyni ją świetnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Możesz ją podawać na świeżym pieczywie lub jako dip do warzyw. Spróbuj, a z pewnością się nie zawiedziesz!
Wędzona makrela jest najchętniej spożywana ryb, ma ona wiele korzyści zdrowotnych, z których nie zdajemy sobie sprawy. Makrela jest rybą tłustą, dzięki czemu zawiera między innymi kwasy omega-3, a wędzenie dodaje jej wyrazistego smaku i aromatu.
Składniki na 4 porcje
- średnia makrela ok 150 g
- 140 g sera twarogowego
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- szczypior
- sól
- pieprz
- oraz do posypania 2-3 kiszone ogórki pokrojone w drobną koskę
Przygotowanie
Z makreli usuwamy wszystkie ości i skórę, a następnie rozdrabniamy widelcem. Twaróg na również rozdrabniamy widelcem, wkładamy do wysokiego naczynia dodajemy śmietanę oraz majonez. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Przygotowaną pasta smarujemy pieczywo, i posypujemy drobno pokrojonym kiszonym ogórkiem.