Domowe gofry
Propozycja na dzisiejszy deser to domowe gofry.
Ja lubię tylko z cukrem pudrem, ale za to moje dzieci z owocami i bitą śmietaną.
Przepis na gofry
Składniki:
7 dag margaryny lub oleju
3 jajka
15 dag cukru
30 dag mąki
¼ litra mleka
¼ łyżeczki aromatu waniliowego lub cytrynowego
szczypta soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Tłuszcz stopić, przestudzić. Wszystkie składniki wymieszać w misce trzepaczką lub mikserem. Nagrzać elektryczna formę do gofrów, dokładnie posmarować olejem spodnią i wierzchnią płytkę. Wlać niewielką ilość ciasta; powinno pokryć tylko kwadratową część formy i nie wylewać się na brzegi. Zamknąć formę i piec gofry przez 3-5 minut. Upieczone gofry podawać z ulubionymi dodatkami.
również uwielbiam z bitą śmietaną i owocami:)
gooofry!! Zapomniane przeze mnie odkąd muszę gościć w kademiku..:(
Wow, to taka wersja na bogato, pysznie wygląda, ja również uwielbiam z owocami i bitą śmietaną(próbowałam niedawno tą z lidla, bardzo szybko się ubija:)
Domowe gofry są najlepsze!
Jakie smakowite gofry! i absolutnie w moim guście;)