Dzisiejszy wpis nie tyle dotyczy pomysłu na posiłek ile jest wskazówką jak zrobić ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.
Większość osób które robi krokiety ma ten sam problem, a mianowicie że placki podczas zwijania pękają. Metodą prób i błędów, oraz zbierania różnych opinii wśród znajomych i chyba udało mi się zrobić ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.
Gdy już upieczemy naleśniki możemy, dodawać swoje ulubione nadzienie. Ja wszelkiego rodzaju krokiety zawsze jem z barszczem czerwonym do picia.
Zawsze robię krokiety z mięsem i kapustą z grzybami, a może są jeszcze inne rodzaje farszów?
ja czasem jeszcze ruskie robię:)
Farsz taki jak na pierogi ruskie. To ciekawe:)
mmm.. nie pękające? No cud!
Polecam krokiety ze szpinakiem-są pyszne!:)
Cały czas próbuje nowe smaki, ale jakoś do szpinaku się jeszcze nie przekonałam:)
POlecam z pieczarkami ,serem zoltym i szynka:D
moje są zawsze ze szpinakiem i serem feta lub mozarella oraz czosnkiem- najjlepsze:))
Ja polecam z kapustą, grzybami i cebulą. Przepyszne są także z ugotowanym na twardo jajkiem, grzybami i serem. 🙂
moj ulubiony farsz: starte na drobnych oczkach i podsmazone z cebulka pieczarki a do tego pasztetowa. wymieszac dosolic dopieprzyc i zawijac pycha 🙂
Polecam. Przrpis świetny, udał się, naleśniki faktycznie nie pękają nie przypalają się i świetnie odchodzą od patelni. Jak
Krokiety robilam pierwszy raz w zyciu i ciasto naprawde super!! Zwijalo sie bez kruszenia, czy lamania. Przy obtaczaniu w jajku i bulce tartej tez wszystko sie trzymalo. Dziekuje za przepis 🙂
Bardzo się ciesze że udały się krokiety:)
Najlepsze krokiety są z "pozostałości" po rosole 😀 Oddzielamy mięso od kości, wyciągamy warzywa i dodajemy je do mięsa. Potem przepuszczm wszystko przez maszynke i farsz jest przepyszny 😉
Przepis Superr ,Nalesniki Wyszly Idealnie Polecam
polecam z pieczarkami cebula iserem dodtkowo pasztet pieczony;)
przepis rewelacja ! szybko i latwo a takze mozna ladowac duzo farszu i nic nie peka!
pozdrawiam
Nawet jak się naleśnik przypalił to ciasto nie pękało przy zawijaniu krokieta. Świetny przepis. Dziękuję 🙂
MAM małe ale-myślę ,że łatwiej by było to zmiksować w wyższym naczyniu -a może sie mylę?
Wręcz było by wwskazane, ale chciałam pokazać w szklanej misce, a nie miałam wyższej:)
marny przepis! pierwszy raz naleśniki wyszły mi takie, że rozpadały się i był problem z przeżuceniem ich na drugą stronę. Nie polecam
Niestety ale wiekszosc nalesnikow mi popekala i to mocno. Ciasto jak dla mnie niewypal. Szukam dalej. Szkoda 🙁
Chcę powiedzieć że przepis na naleśniki jest rewelacyjny! Właśnie je zrobiłam i jestem zachwycona,po raz pierwszy żaden naleśnik mi się nie porwał.Pieką się cudownie i nie trzeba dodawać na patelnię oleju ani smarować słoninką.Jeżeli ktoś pisze że przepis do niczego to znaczy że ma tak dwie ręce do gotowania i takiej osobie nawet woda się przypali.Jeszcze raz gratuluje wspaniałego przepisu 🙂
Dzięki. Bardzo mi miło że wyszły ci dobre naleśniki. Przyzanm się że mi też pare razy popękały naleśniki. Ale w rozmowie ze znajomymi dowiedziłam się, że to niby od tego że po upieczeniu a przed zwijaniem dawałam naleśniki do lodówki. Ale czy to prawda trudno powiedzieć.
To najlepsze ciasto na naleśniki jakie kiedykolwiek robiłam, a wypróbowałam naprawdę wiele przepisów. Naleśnik nie pęka przy zawijaniu, jest cieniutki i bardzo delikatny w smaku. Dziękuję za wspaniały przepis!
Naleśniki są po prostu genialne!!!! To będzie mój przepis numer 1:) Dziękuję
ile mniej wiecej wychodzi nalesnikow z tego ? 🙂
Na patelni 20 cm – nalesnikowej wyszło mi 14 z tej porcji
Faktycznie przepis świetny, obawiałam się tej gorącej wody i wlewałam ją z duszą na ramieniu, ale niepotrzebnie, naleśniki wyjatkowo delikatne, świetnie się pieką bez dodatku tłuszczu i to od pierwszego naleśnika, idealne
Przepis doskonały!!! nie wiem jak po wyjęciu z lodówki będą się zachowywać, sprawdzę 🙂
Ciasto super . Wzialbym tylko inne naczynie zeby tak nie chlapac