Rogaliki z truskawkami

Oto przepis na pyszne rogaliki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i truskawkami – szybki i efektowny deser, który zachwyci każdego!

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko do posmarowania
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Truskawki

Wykonanie

Z jednego opakowania ciasta wychodzi ok 10 rogalików.

Rozwijamy ciasto francuskie, zaznaczamy co 10 cm i nacinamy i zwijamy na małe rogaliki.

Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni przez ok 15 minut.

Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, a w tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę z cukrem pudrem.

Przestudzone rogaliki przecinamy nadziewamy bitą śmietana i truskawkami.

Zostaw komentarz