Miał być pstrąg z grilla, ale że deszcz przegonił, to był z piekarnika. Piekarnik jeszcze nie był testowany, więc trzeba było dokładnie przeczytać instrukcję, ale i tak nie obyło się bez wielkiego strachu przed użyciem. Wyszedł naprawdę bardzo smaczny.
Składniki:
2 pstrągi
2 gałązki zielonego koperku
2 łyżki masła klarowanego
pieprz cytrynowy, sól
opcjonalnie przyprawa do ryb
Wykonanie:
Pstrągi dokładnie oczyścić z łusek i wypłukać. Oprószyć solą oraz pieprzem. Do środka włożyć masło klarowane oraz koperek. Owinąć folia aluminiową i piec piekarniku przez ok 30 minut.
pyszny i szybki sposób na rybkę 🙂
Uwielbiam pstrąga z koperkiem, pycha 🙂
Pstrąg i łosoś to moje ulubione ryby. Można jeść i jeść.. bez końca.