Muffinki czekoladowe

Czekoladowe muffinki z mleczkiem kokosowym

Dzisiaj polecam muffinki czekoladowe, idealne jako przekąska na każdą okazję. Ich bogaty, czekoladowy smak zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników słodkości. Muffinki są nie tylko pyszne, ale także łatwe w przygotowaniu, co czyni je świetnym wyborem na szybki deser lub niespodziewanych gości.

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżki  kakao (ja użyłam czarnego)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 100g cukru
  • 75g masła
  • jajko
  • 125ml mleka kokosowego
  • 100g czekolady  mlecznej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie:

W misce wymieszać suche składniki (mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier).
Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić masło i dołączyć do składników suchych.
Jajko roztrzepać z mlekiem kokosowym i dodać do pozostałych składników razem z jogurtem naturalnym.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć masę do papilotek i włożyć do piekarnika. Piec przez Muffinki czekoladowe pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez25 minut.

Zostaw komentarz