Podpieczone na złoto kromeczki chrupiącej bagietki, a na nich soczyste kawałki grillowanego kurczaka, delikatnie doprawionego aromatycznymi ziołami. Całość uzupełniona świeżymi dodatkami i odrobiną kremowego serka śmietankowego, który rozpływa się w ustach. Idealne jako przekąska na spotkanie z przyjaciółmi, lekki lunch lub stylowa przekąska na przyjęcie.

Składniki
- 1 bagietka
- serek śmietankowy
- sałata
- rzodkiewka
- ogórek zielony
- tarty żółty ser
- oliwa z oliwek
- 1 filet z kurczaka
- przyprawa do kurczaka

Wykonanie
Filet z kurczaka oprószyć przyprawą. Upiec w piekarniku, we frytownicy beztłuszczowej lub na patelni i dobrze wystudzić. Przestudzony filet pokroić na cienkie plasterki.
Bagietkę pokroić na małe kanapeczki skropić oliwą i podpiec w piekarniku.
Podpieczone kromeczki posmarować serkiem śmietankowym, na serek dajemy mały listek sałaty, oraz plasterki ogórka i rzodkiewki. Przed podaniem posypujemy tartym żółtym seremW