Małe kanapeczki z grillowanym  kurczakiem

Podpieczone na złoto kromeczki chrupiącej bagietki, a na nich soczyste kawałki grillowanego kurczaka, delikatnie doprawionego aromatycznymi ziołami. Całość uzupełniona świeżymi dodatkami i odrobiną kremowego serka śmietankowego, który rozpływa się w ustach. Idealne jako przekąska na spotkanie z przyjaciółmi, lekki lunch lub stylowa przekąska na przyjęcie.

Składniki

  • 1 bagietka
  • serek śmietankowy
  • sałata
  • rzodkiewka
  • ogórek zielony
  • tarty żółty ser
  • oliwa z oliwek
  • 1 filet z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka

Wykonanie

Filet z kurczaka oprószyć przyprawą. Upiec w piekarniku, we frytownicy beztłuszczowej lub na patelni i dobrze wystudzić. Przestudzony filet pokroić na cienkie plasterki.

Bagietkę pokroić na małe kanapeczki skropić oliwą i podpiec w piekarniku.

Podpieczone kromeczki posmarować serkiem śmietankowym, na serek dajemy mały listek sałaty, oraz plasterki ogórka i rzodkiewki. Przed podaniem posypujemy tartym żółtym seremW

Zostaw komentarz