Galaretka z winogron
Moja propozycja na dziś – galaretka z winogron
Składniki:
1 litr kulek winogron
100ml wody
3 łyżki cukru
1 żelatyna
Wykonanie:
Winogron, opłukać dodać wody, i chwile gotować, co chwila mieszając żeby się nie przypaliło. Gdy winogron jest już rozgotowany, przecedzić sok od pestek. Do gorącego soku dodać cukier i gotować na małym ogniu ok. pięciu minut. Na koniec dodać żelatynę. Wlewać do ulubionych pucharków. Doskonale nadaje się tez jako dodatek do ciast.
Ciekawy pomysł, cudne te galaretki.
świetny pomysl!
ale cudo!
te zdjęcia wymiatają, wow.. 🙂
właśnie mi podpowiedziałaś co zrobić z moimi winogronami! 🙂 bo od rodziców przywoziłam i kończyły sie na tym, że tylko je zjadałam 😛
W tamtym roku miałam u rodziców urodzaj, zrobiliśmy kilkadziesiąt litrów wina, w tym – tylko jedna kiść 🙁
ciakwe i pomysłowe 🙂 i chociaż ja winogron nie lubię, to mój mąż pewnie by się takimi galaretkami zajadał 🙂