Dzisiaj polecam przepis na idealne ciasto do krokietów. To doskonała baza dla tych, którzy chcą cieszyć się smacznymi i chrupiącymi przekąskami. Idealne ciasto do krokietów powinno być elastyczne, lecz jednocześnie wystarczająco mocne, aby utrzymać farsz i nie rozpadać się podczas smażenia. Warto eksperymentować z dodatkami takimi jak zioła czy przyprawy, które dodadzą krokietom wyjątkowego smaku.
Krokiety to jedna z wielu przekąsek, którą często podajemy na święta jak i na różnych imprezach. Można podawać z różnymi farszami, mięsnymi lub bez mięsa. Często zanim znajdziemy to idealne ciasto, robimy ciasto na różne sposoby, aby było to idealne i nie pękało. Polecam zatem wypróbowane już od wielu lat ciasto na krokiety. W zależności od rozmiaru patelni wyjdzie od 8 do 12 sztuk z podanego przepisu.
Składniki
- 250 ml mleka
- 250 ml gorącej wody
- 30 ml oleju
- 320 g mąki
- ½ łyżeczka soli
- 2 jajka
Wykonanie
Wszystkie składniki razem wymieszać mikserem. Gotowe ciasto rozlewać na gorącą patelnie