Składniki:
250 g serka mascarpone
1 kisiel owocowy
biszkopty
1 ½ szklanka wody
1 łyżka cukru
1 łyżka soku z cytryny
owoce według uznania (ja użyłam granat i mandarynki)
Deser z serkiem mascerpone i owocami
Wykonanie:
Ugotować kisiel na odmierzonej wodzie (1 ½ szklanka), który następnie odkładamy do ostudzenia.
Owoce obrać ze skórek i pokroić na małe kawałki i razem z pokruszonymi biszkoptami nakładamy do pucharków.
Do miski przekładamy serek mascerpane, dodajemy cukier i sok z cytryny. Miksując przestudzony kisiel.
Płynną masę wstawiamy do lodówki, a kiedy zacznie gęstnieć wlewamy do pucharków.
ale pięknie podane! Wyglądają genialnie!
Wygląda cudownie, tak zimowo!
Bardzo elegancki deser! Pięknie podany:)
serek mascarpone to jest to! taki deserek to kawałek nieba na ziemi:) wygląda obłędnie:)
pysznie!:) szybko i ze smakiem:D
Niebo w gębie. Apetycznie wygląda, a do tego zawiera moje ulubione składniki:)
Nieprzyzwoite zdjęcia…;-)
Desery lubię bardzo! Nie wiem tylko czemu tak rzadko je robię.
Z owocami najlepsze!
To coś dla mnie 🙂