Dzisiaj polecam ciastka francuskie z jabłkiem
Jedno opakowanie ciasta francuskiego, starczy na 12 ciastek.
Nadzienie:
4 średnie jabłka
2 łyżki cukru
2 łyżki wody
1 łyżeczka cynamonu
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. Dodać cukier i wodę i podsmażyć jabłka, na koniec dodać cynamon. Po wystudzeniu można robić pyszne ciasteczka.
Ciasto wyciągnąć z zamrażarki, po kilku minutach, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć jabłka, składać w trójkąt lub na pół. Brzegi docisnąć widelcem.
Piec ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.
jak ja je uwielbiam:) ciasto francuskie ubóstwiam:) można z niego zrobić takie cuda jak na załączonym obrazku:) pyszności:)
takie francuskie ciacha z jabłkiem również uwielbiam!:)
SĄ PRZEPYSZNE—-SAMA PRÓBOWAŁAM OD SAMEJ WYKONAWCZYNI, TAK TRZYMAĆ ELU!!!!
wyglądają pysznościowo, tylko trzeba mieć zawsze zapas ciasta w lodówce, żeby móc ot tak poprawiać sobie humor 🙂
zawsze mam spory zapas:)
chyba też muszę tak robić 😉 raz jeden w życiu miałam zapas,takiego kupowanego i ono miało datę ważności, którą oczywiście przekroczyłam, bo o nim zapomniałam i nie wiedziałam czy mogę go użyć czy nie i w końcu wyrzyciłam… a będziesz brałą udział w tym konkursie dla blogerów (mojanowafigura.pl/blogerki) ? bo chętnie bym się dowiedziała jak łączysz dbanie o figurę z takimi psznostkami 🙂